Kredīts auto iegādei: kā izvēlēties labāko piedāvājumu?

Esi nolēmis iegādāties jaunu automašīnu, taču vēlies to darīt izdevīgi? Izlasi mūsu sagatavoto rakstu ar ieteikumiem, kā izvērtēt dažādus auto kredīta piedāvājumus un izvēlēties izdevīgāko.

sieviete iegādājas auto

Pirms auto iegādes

Kad esi nolēmis iegādāties jaunu automašīnu, būtu vērts rūpīgi izvērtēt savas finanšu iespējas un apsvērt arī savas vēlmes attiecībā uz auto modeli un tipu, aprīkojumu, vecumu. Šie faktori ir nozīmīgi, kad izvēlies piemērotāko auto kredīta piedāvājumu.

Apsver savas vēlmes un vajadzības, atbildot uz šiem jautājumiem:

  • Vai vēlies iegādāties jaunu vai lietotu automašīnu?
  • Kāds ir Tavs budžets auto iegādei? Kāds ir ikmēneša maksājums, kas ir komfortabls Tavam ģimenes budžetam, neaizmirstot arī par citiem ar auto uzturēšanu saistītajiem izdevumiem, piemēram, degviela, riepas, apdrošināšana u. tml.?
  • Vai Tev jau ir pieejami finanšu līdzekļi, ko izmantot auto iegādei, piemēram, pirmajai iemaksai? Varbūt vēlies pārdot esošo automašīnu?
  • Vai esi jau noskatījis konkrētu automašīnu? Varbūt vēlamo auto modeli?
  • Vai jaunā automašīna būs ar iekšdedzes dzinēju vai elektroauto? Vai Tev ir pieejams valsts atbalsts elektroauto iegādei?
  • Cik ātri vēlies saņemt jauno auto savā īpašumā?

Izlasi mūsu rakstu “Kas jāzina, ja gribat iegādāties auto kredītā?” - tas palīdzēs atbildēt uz šiem jautājumiem.

zaļš auto

Kāpēc izvēlēties auto kredītu?

Kad esi atbildējis uz augstāk minētājiem jautājumiem un apsvēris savas vēlmes un iespējas, ir laiks izvēlēties piemērotāko auto kredīta veidu.

Lai arī šobrīt tirgū ir pieejami divi aizdevuma veidi auto iegādei - auto kredīts un auto līzings, šoreiz vēlamies sīkāk pastāstīt par auto kredīta priekšrocībām un kādos gadījumos tas varētu būt piemērotākais risinājums. Ja vēlies salīdzināt abus aizdevuma veidus, izlasi mūsu sagatavoto rakstu “Auto kredīts vai auto līzings: kurš variants piemērotāks tev?”

Kas ir auto kredīts?

Auto kredīts ir bankas vai citas kredītiestādes izsniegts aizdevums automašīnas iegādei. Šajā gadījumā klientam tiek aizdoti naudas līdzekļi automašīnas iegādei un klients, iegādājoties vēlamo automašīnu, uzreiz kļūst par tā īpašnieku, pretēji auto līzingam, kad pircējs būtībā nomā automašīnu no kredītiestādes. Savā ziņā auto kredīts ir līdzīgs patēriņa kredītam, taču ir tieši mērķēts uz automašīnas iegādi.

Kādas ir auto kredīta priekšrocības?

  • Tas ir ātri un ērti noformējams;
  • Nav prasības attiecībā uz automašīnas modeli un vecumu;
  • Pieejams gan lietotu gan jaunu auto iegādei;
  • Pieejams auto iegādei sākot ar 1000 EUR līdz pat 25 000 EUR;
  • Lētāku auto iegādei nav nepieciešama pirmā iemaksa vai ķīla;
  • Automašīna uzreiz peč iegādes kļūst par pircēja īpašumu;
  • Kredīta atmaksa iespējama līdz pat 84 mēnešiem;
  • Fiksēta procentu likme visā kredīta līguma darbības laikā;

Kādi ir auto kredīta trūkumi?

  • Augstākas aizņēmuma procentu likmes;
  • Nav piemērots dārgāku automašīnu iegādei;
  • Saistību neizpildes gadījumā, pastāv risks zaudēt auto.

Kādos gadījumos auto kredīts ir piemērotākais risinājums?

Katrai dzīves situācijai ir savs piemērotākais pakalpojums. Ir situācijas, kad auto kredīts ir piemērotāks veids automašīnas iegādei, tāpēc esam apkopojuši 5 piemērus, kad dot priekšroku tieši auto kredītam, nevis līzingam.

sieviete ar sarkanu auto

1. Nav pieejami līdzekļi pirmajai iemaksai

Ja nav izveidoti iekrājumi pirmās iemaksas veikšanai, tad auto kredīts ir piemērotāks risinājums, jo iegādājoties lētāku automašīnu, nebūs nepieciešama pirmā iemaksa vai ķīla. Pretēji auto līzingam, kam vienmēr būs nepieciešama pirmā iemaksa vismaz 10% apmērā.

2. Ir svarīgi, lai automašīna kļūtu par īpašumu uzreiz

Iegādājoties automašīnu kredītā, tā uzreiz pēc pirkšanas brīža kļūst par pircēja īpašumu, kamēr iegādājoties auto līzingā, tā līdz līguma darbības beigām un līdz mašīna ir pilnībā izpirkta, paliek kredītiestādes īpašumā un klients ir tikai tās turētājs.

3. Mazākas uzturēšanas izmaksas

Ja automašīnu iegādājieties kredītā, tad lētākiem auto visbiežāk kredītiestāde neprasa obligātu KASKO un regulāras apkopes. Kā zināms, šie ir divi no svarīgākajiem nosacījumiem auto līzinga līgumos.

4. Izvairīties no kavēšanās iegādes procesā

Mēdz gadīties situācijas, kad esiet noskatījis automašīnu, taču ir jārīkojas operatīvi, lai pārdevējs nepārdod auto citam interesentam. Šajos gadījumos auto kredīts ir piemērotāks, jo kredītiestāde ātri var izskatīt pieteikumu un piešķirt līdzekļus, jo netiek prasīts auto novērtējums, kas bieži vien paildzina iegādes procesu.

5. Stabilitāte ikmēneša maksājumos

Izvēloties auto kredītu, variet būt pārliecināts, ka visu kredīta līguma termiņu būs fiksēta procentu likme, līdz ar to arī nemainīgs ikmēneša maksājums par auto. Pretēji auto līzingam, auto kredīta maksājumi netiek piesaistīti Euribor likmei, līdz ar to, tā svārstības neietekmēs maksājuma apmēru.

Kā izvēlēties izdevīgāko auto kredīta piedāvājumu?

Kad esiet izvērtējuši savas iespējas un vajadzības, kā arī sapratuši, ka auto kredīts ir piemērotākais risinājums, ir pienācis laiks izvēlēties izdevīgāko kreditēšanas piedāvājumu. Salīdzinot banku un citu kredīteiestāžu piedāvājumus, ir vērts pievērst uzmanību šādiem kritērijiem:

1. Vai izvēlētā auto vērtība iekļaujas pieejamā aizdevuma apmērā?

Uzzini kāds ir pieejamais aizdevuma apmērs katrā no kredītiestādēm, ņemot vērā arī Tavus ienākumus (vai uzkrājumus) un esošās kredītsaistības. Ņem vērā, ka lielākā daļa kredītdevēju piedāvā auto kredītu vērtībā no 1000 - 25 000 EUR.

2. Vai ir nepieciešama pirmā iemaksa vai ķīla?

Salīdzini kādi ir kredītdevēju nosacījumi attiecībā uz pirmās iemaksas vai ķīlas nepieciešamību un to apmēru. Lētākiem auto tās nebūs nepieciešamas, taču vērtīgākām automašīnām kredītiestāde var pieprasīt ķīlu.

3. Kādas ir aizdevuma procentu likmes?

Noskaidro un salīdzini kādas ir auto kredīta procentu likmes pie dažādiem aizdevējiem. Atceries, ka auto kredītiem procenti būs augstāki, taču fiksēti visa kredīta līguma darbības laikā.

smaidīga sieviete automašīnā

4. Kādi ir iespējamie aizdevuma termiņi?

Salīdzini pieejamos aizdevuma termiņus. Ņem vērā - jo ilgāks aizdevuma termiņš, jo zemāks ikmēneša maksājums, taču kopumā aizņēmums būs dārgāks, jo ilgāk būs jāmaksā aizdevuma procenti.

5. Kāds ir pieteikšanās process aizdevumam?

Noskaidro kāds ir pieteikšanās process izvēlētajai kredītiestādei? Vai ir iespēja pieteikties aizdevumam elektroniski vai ir jādodas uz iestādi klātienē? Vai ir nepieciešami kādi dokumenti, lai varētu pieteikties auto kredītam?

6. Cik ilgi notiek pieteikuma izskatīšana?

Dažreiz laikam ir liela nozīme, tāpēc pārliecinies, cik ilgā laikā kredītiestāde izskatīs Tavu pieteikumu un pieņems lēmumu par aizdevuma piešķiršanu.

Ja laiks ir Tava vērtība, ieskaties! Pieteikumu auto kredītam Incredit vari iesniegt tiešsaistē mājas lapā un tā izskatīšana notiek tikai 30 minūšu laikā!

7. Cik ilgā laikā būs pieejami finanšu līdzekļi vai automašīna?

Salīdzinot dažādu kredītdevēju piedāvājumus, pajautā arī cik ilgā laikā Tev būs pieejami finanšu līdzekļi automašīnas iegādei.

Incredit piedāvā saņemt aizdevumu 30 minūšu laikā pēc līguma parakstīšanas. Svarīgi, ka ir iespēja saņemt finanšu līdzekļus 60 dienas pirms automašīnas iegādes, kas ļaus Tev iegādāties vēlamo automašīnu bez kavēšanās!

Izvērtējot un salīdzinot šos 7 aspektus, Tu varēsi izvēlēties sev piemērotāko un izdevīgāko auto kredīta piedāvājumu automašīnas iegādei jau šodien.

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem kopš 2010. gada, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plānojat iegādāties jaunu automašīnu un ir nepieciešams papildu finansējums, vajadzīgo summu vai daļu no tās varat ērti saņemt kā kredītu auto iegādei, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemties, rūpīgi izvērtējiet savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplānojiet aizņēmuma atdošanu.



Rakstā izmantotie foto avoti: www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Ieteikumi, kā izvēlēties labāko auto kredītu
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas